Kravag biedt verzekering tegen risico’s Duits minimumloon

Wegvervoer

De invoering van het minimumloon in Duitsland in onder meer de logistieke sector schept kansen voor commerciële dienstverleners. Zo biedt verzekeraar Kravag nu een verzekering voor opdrachtgevers aan.

Opdrachtgevers van logistieke dienstverleners zijn, als het minimumloon van 8,5 euro per uur op 1 januari aannstaande wordt ingevoerd, aansprakelijk in het geval de dienstverlener niet aan de minimumloonverplichting voldoet.

Wordt niet het volledige minimumloon uitbetaald, dan heeft de werknemer straks de keuze of hij de eigen werkgever daarop aanspreekt of diens opdrachtgever. De laatste zal de werknemer bijvoorbeeld aanspreken als zijn werkgever insolvent mocht zijn.

Welke premie Kravag zal heffen voor deze nieuwe verzekering is nog onbekend. Ook andere details, zoals de omvang van de dekking, moeten nog worden uitgewerkt.

Het Duitse minimumloon heeft ook voor Nederlandse verladers en logistieke dienstverleners die in Duitsland actief zijn belangrijke gevolgen. Zo zullen chauffeurs die in opdracht van vervoerders en verladers rijden documenten in de vrachtauto moeten meebrengen die aantonen dat aan hen het minimumloon wordt betaald.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Kravag biedt verzekering tegen risico’s Duits minimumloon | NT

Kravag biedt verzekering tegen risico’s Duits minimumloon

Wegvervoer

De invoering van het minimumloon in Duitsland in onder meer de logistieke sector schept kansen voor commerciële dienstverleners. Zo biedt verzekeraar Kravag nu een verzekering voor opdrachtgevers aan.

Opdrachtgevers van logistieke dienstverleners zijn, als het minimumloon van 8,5 euro per uur op 1 januari aannstaande wordt ingevoerd, aansprakelijk in het geval de dienstverlener niet aan de minimumloonverplichting voldoet.

Wordt niet het volledige minimumloon uitbetaald, dan heeft de werknemer straks de keuze of hij de eigen werkgever daarop aanspreekt of diens opdrachtgever. De laatste zal de werknemer bijvoorbeeld aanspreken als zijn werkgever insolvent mocht zijn.

Welke premie Kravag zal heffen voor deze nieuwe verzekering is nog onbekend. Ook andere details, zoals de omvang van de dekking, moeten nog worden uitgewerkt.

Het Duitse minimumloon heeft ook voor Nederlandse verladers en logistieke dienstverleners die in Duitsland actief zijn belangrijke gevolgen. Zo zullen chauffeurs die in opdracht van vervoerders en verladers rijden documenten in de vrachtauto moeten meebrengen die aantonen dat aan hen het minimumloon wordt betaald.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement