Na Berlijn: roep om veel betere bewaking truckparkings

Wegvervoer

De Duitse binnenvaartorganisatie BGL wil dat parkeerplaatsen voor vrachtauto’s veel beter door de politie worden bewaakt. Reden is de aanslag met een gestolen truck in Berlijn.

BGL-directeur Karlheinz Schmidt zegt dat in de ‘Neue Osnabrücker Zeitung’. Hij wil op parkeerplaatsen meer politie zien. Verder moeten er betere verlichting en hekwerk komen om te voorkomen dat onverlaten zich er toegang toe kunnen verschaffen.

Volgens Schmidt wordt de veiligheid van chauffeurs en lading in het wegvervoer een steeds dringender thema, maar lijkt het erop dat de politiek dit verdringt.

Het gebeurt, zegt Schmidt, steeds vaker dat chauffeurs tijdens hun rust worden overvallen met bijvoorbeeld gas. Zeilen worden opengesneden en complete combinaties gestolen. Nu zijn vrachtauto’s – zie Cannes en Berlijn – dus ook in beeld als moordwapens.

Wat er in de Poolse vrachtauto in Berlijn precies is voorgevallen, is nog niet volledig opgehelderd. De laatste berichten in de Duitse media houden het erop dat de Poolse chauffeur zich manmoedig heeft geweerd tegen de overvaller die van plan was met zijn truck op de mensenmenigte op de kerstmarkt in te rijden.

Het wordt zelfs niet uitgesloten dat er nog veel meer slachtoffers zouden zijn gevallen als de Pool zich niet lang had kunnen verweren. Uiteindelijk is de man met een pistool door zijn belager doodgeschoten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Na Berlijn: roep om veel betere bewaking truckparkings | NT

Na Berlijn: roep om veel betere bewaking truckparkings

Wegvervoer

De Duitse binnenvaartorganisatie BGL wil dat parkeerplaatsen voor vrachtauto’s veel beter door de politie worden bewaakt. Reden is de aanslag met een gestolen truck in Berlijn.

BGL-directeur Karlheinz Schmidt zegt dat in de ‘Neue Osnabrücker Zeitung’. Hij wil op parkeerplaatsen meer politie zien. Verder moeten er betere verlichting en hekwerk komen om te voorkomen dat onverlaten zich er toegang toe kunnen verschaffen.

Volgens Schmidt wordt de veiligheid van chauffeurs en lading in het wegvervoer een steeds dringender thema, maar lijkt het erop dat de politiek dit verdringt.

Het gebeurt, zegt Schmidt, steeds vaker dat chauffeurs tijdens hun rust worden overvallen met bijvoorbeeld gas. Zeilen worden opengesneden en complete combinaties gestolen. Nu zijn vrachtauto’s – zie Cannes en Berlijn – dus ook in beeld als moordwapens.

Wat er in de Poolse vrachtauto in Berlijn precies is voorgevallen, is nog niet volledig opgehelderd. De laatste berichten in de Duitse media houden het erop dat de Poolse chauffeur zich manmoedig heeft geweerd tegen de overvaller die van plan was met zijn truck op de mensenmenigte op de kerstmarkt in te rijden.

Het wordt zelfs niet uitgesloten dat er nog veel meer slachtoffers zouden zijn gevallen als de Pool zich niet lang had kunnen verweren. Uiteindelijk is de man met een pistool door zijn belager doodgeschoten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement