Bestelwagens gingen met 7,2% vooruit, vrachtwagens tot zestien ton met 9,6% en zware vrachtwagens met 15%. Aanhangwagens gingen met 7,8% vooruit en opleggers zelfs met 60%. De federale overheidsdienst mobiliteit en sectororganisatie Febiac wijzen ook op de sterke toename van gemotoriseerde bromfietsen (+47,07%) en motorfietsen (+19,49%), al houden ze niet bij welke dergelijke tweewielers bedrijfsmatig worden ingezet.

De sterke stijging van augustus vertaalt zich in een bijna algemene groeibeweging over de eerste zeven maanden van het jaar. Alleen bestelwagens laten hier een bescheiden terugval zien (-0,6%). De stijging van opleggers was in de eerste zeven maanden bescheidener (+22,3%) dan in de maand augustus, toen dus een plus van 60% werd genoteerd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement