Weerstand tegen schrappen LNG-teruggaafregeling zwelt aan

duurzaam rijden

Het onbegrip om LNG niet langer te stimuleren wordt steeds groter. Naast diverse organisaties uit de transportsector vindt nu ook truckproducent Iveco dat het een slecht idee is van de politiek om de teruggaafregeling te schrappen.

Sinds begin 2014 kunnen transporteurs 125 euro accijns terugkrijgen per duizend kilo LNG. Deze regeling loopt tot eind dit jaar. Een besluit over eventuele verlenging moest nog genomen worden. Begin vorige week werd duidelijk dat minister van Financiën Menno Snel de stimuleringsmaatregel niet verlengt.

Vergroening

Kort daarop kropen belangenorganisaties TLN en Evofenedex in de pen. Zij vinden dat duurzame voorlopers worden gestraft. Bovendien vertraagt het de vergroening van het wegtransport. Dinsdag kwam ook Iveco met een bericht. Daarin roept de fabrikant de politiek op om de teruggaafregeling toch te verlengen.

Zij wijzen onder meer op de duurzaamheidswinst dit wordt geboekt met LNG-vrachtwagens. Ook vermeldt Iveco dat andere landen juist wél het gebruik van het vloeibare aardgas stimuleren. Zo zijn dergelijke vrachtwagens in Duitsland vrijgesteld van Maut. Ook is er een aanschafsubsidie, evenals in België. In Polen wordt geen accijns geheven op LNG.

Lees ook: Kabinet schrapt teruggaafregeling LNG

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Weerstand tegen schrappen LNG-teruggaafregeling zwelt aan | NT

Weerstand tegen schrappen LNG-teruggaafregeling zwelt aan

duurzaam rijden

Het onbegrip om LNG niet langer te stimuleren wordt steeds groter. Naast diverse organisaties uit de transportsector vindt nu ook truckproducent Iveco dat het een slecht idee is van de politiek om de teruggaafregeling te schrappen.

Sinds begin 2014 kunnen transporteurs 125 euro accijns terugkrijgen per duizend kilo LNG. Deze regeling loopt tot eind dit jaar. Een besluit over eventuele verlenging moest nog genomen worden. Begin vorige week werd duidelijk dat minister van Financiën Menno Snel de stimuleringsmaatregel niet verlengt.

Vergroening

Kort daarop kropen belangenorganisaties TLN en Evofenedex in de pen. Zij vinden dat duurzame voorlopers worden gestraft. Bovendien vertraagt het de vergroening van het wegtransport. Dinsdag kwam ook Iveco met een bericht. Daarin roept de fabrikant de politiek op om de teruggaafregeling toch te verlengen.

Zij wijzen onder meer op de duurzaamheidswinst dit wordt geboekt met LNG-vrachtwagens. Ook vermeldt Iveco dat andere landen juist wél het gebruik van het vloeibare aardgas stimuleren. Zo zijn dergelijke vrachtwagens in Duitsland vrijgesteld van Maut. Ook is er een aanschafsubsidie, evenals in België. In Polen wordt geen accijns geheven op LNG.

Lees ook: Kabinet schrapt teruggaafregeling LNG

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement