De helft van de ziekmeldingen is afkomstig van chauffeurs, meldt TLN. De organisatie vroeg haar leden hoe zij op dit moment geraakt worden door corona. Meer dan 40% van de bedrijven meldt een omzetverlies in september, vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. 35% maakt gebruik van nood- en hulpmaatregelen van overheden of uitstel van betalingsverplichtingen.

Ruim 14% van de respondenten verwacht in de komende maanden medewerkers weg te moeten sturen. Bij een kwart van de bedrijven is sprake van een vermindering van het aantal flexibele arbeidskrachten.

Particuliere testen

TLN vroeg ook naar de ervaringen met particuliere coronatesten. Een kwart van de bedrijven heeft hiervan gebruik gemaakt. Zes op de tien bedrijven zijn tevreden of zeer tevreden, 20% is er echter niet over te spreken.

Ondanks de moeilijke tijden antwoord het merendeel van de ondernemers goede hoop te hebben dat het bedrijf de crisis doorkomt. Zij geven hun overlevingskans gemiddeld een score van 8,1.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement