De overname omvat het hoofdkantoor van Loxx in Gelsenkirchen en vijf vestigingen, waarvan twee in Duitsland en drie in Polen. De grootste operationele locatie is gevestigd bij het hoofdkantoor. Loxx noteerde in 2019 een omzet van 127,6 miljoen euro en heeft 575 medewerkers in dienst. De huidige dga van Loxx heeft de pensioengerechtigde leeftijd bereikt.

Polen

Rhenus verwacht met de overname zijn Europese netwerk te versterken. Vooral de Poolse activiteiten van Loxx zijn interessant voor Rhenus, dat zelf ook een distributienetwerk heeft in Polen.

Loxx rijdt ook op het Verenigd Koninkrijk. In 2017 startte het bedrijf met dagelijkse diensten tussen Gelsenkrichen en bestemmingen in de regio Londen. Met het oog op de brexit voegde het bedrijf eind 2019 ook verbindingen met Ierland toe aan het aanbod.

In een persbericht zegt Rhenus ook de distributieactiviteiten binnen Duitsland voort te zetten. Loxx is onder meer actief in de distributie van huishoudelijke apparaten en winkelbevoorrading.

Rhenus

Rhenus is wereldwijd actief. Het bedrijf telt 33.000 medewerkers en 750 vestigingen. Het concern is gespecialiseerd in multimodaal transport, warehousing en verschillende aanverwante diensten. De jaarlijkse omzet bedraagt 5,5 miljard euro.

De overname moet nog worden goedgekeurd door de mededingingsautoriteiten.