Duitse inspectie ziet aantal cabotageovertredingen kelderen

grootschalige controleacties

Tijdens de laatste grootschalige controleacties heeft de Duitse inspectie veel minder overtredingen van de cabotageregels vastgesteld dan voorheen. Volgens het BAG leidt meer controle tot betere naleving.

Bij de laatste actie door het Duitse Bundesamt für Güterverkehr (BAG) werden 684 voertuigen gecontroleerd op naleving van de cabotageregels. Daarvan bleken 43 chauffeurs in overtreding te zijn (6%). Tijdens controles rond de kerst stelde het BAG een vergelijkbaar aandeel overtredingen vast. Eerder lag het aantal cabotageovertredingen veel hoger. Bij acties in de tweede helft van 2020 bleek een kwart tot een derde van de cabotageritten niet in orde.

Volgens het BAG is de afname van het aantal overtredingen toe te schrijven aan de grootschalige acties die de organisatie sinds de zomer uitvoert. Het illegale cabotagevervoer neemt af in gebieden en regio’s die in het verleden zijn gecontroleerd, stelt de dienst. Het BAG gaat daarom door met de acties.

Het BAG voert de acties uit op verkeersaders die intensief gebruikt worden door buitenlandse vrachtwagens. Het ging in dit geval om gebieden rond autofabrieken, de containerterminals in Kornwestheim en Dornstadt en de wegen rond de havens van Hamburg en Trier.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Duitse inspectie ziet aantal cabotageovertredingen kelderen | NT

Duitse inspectie ziet aantal cabotageovertredingen kelderen

grootschalige controleacties

Tijdens de laatste grootschalige controleacties heeft de Duitse inspectie veel minder overtredingen van de cabotageregels vastgesteld dan voorheen. Volgens het BAG leidt meer controle tot betere naleving.

Bij de laatste actie door het Duitse Bundesamt für Güterverkehr (BAG) werden 684 voertuigen gecontroleerd op naleving van de cabotageregels. Daarvan bleken 43 chauffeurs in overtreding te zijn (6%). Tijdens controles rond de kerst stelde het BAG een vergelijkbaar aandeel overtredingen vast. Eerder lag het aantal cabotageovertredingen veel hoger. Bij acties in de tweede helft van 2020 bleek een kwart tot een derde van de cabotageritten niet in orde.

Volgens het BAG is de afname van het aantal overtredingen toe te schrijven aan de grootschalige acties die de organisatie sinds de zomer uitvoert. Het illegale cabotagevervoer neemt af in gebieden en regio’s die in het verleden zijn gecontroleerd, stelt de dienst. Het BAG gaat daarom door met de acties.

Het BAG voert de acties uit op verkeersaders die intensief gebruikt worden door buitenlandse vrachtwagens. Het ging in dit geval om gebieden rond autofabrieken, de containerterminals in Kornwestheim en Dornstadt en de wegen rond de havens van Hamburg en Trier.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement