Het ging vrijdag om een estafettestaking, waarbij de stakers eerst naar XPO Logistics in Nieuwegein en daarna naar Albert Heijn in Geldermalsen trokken. Vorige week kondigde FNV-bestuurder Willem Dijkhuizen meer acties aan, maar die worden tijdelijk opgeschort. Een nieuwe onderhandelingsronde moet voor 27 mei alsnog resultaat opleveren, anders volgen opnieuw acties, stelt FNV.

De vakbonden eisen onder meer een loonsverhoging van 3,5%. Ook willen ze een goede regeling waardoor personeel met zwaar werk eerder met pensioen kan. Tot slot voeren ze actie voor betere werkomstandigheden onderweg. Werkgeversorganisatie TLN heeft steeds gezegd over die eisen in gesprek te willen gaan, maar de bonden wilden daar tot deze week niet op ingaan.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement