Inmiddels hebben bijna 5.000 mensen gedoneerd voor de actie. Met het opgehaalde geld wil de stichting de chauffeurs voorzien van eten en levensbehoeften. Het geld is niet bedoeld om diesel te vertrekken, benadrukt de stichting op zijn facebookpagina.

Via diezelfde Facebookpagina wordt geïnventariseerd op welke truckparkings in Nederland Oekraïense truckers staan. Ook hebben zich via Facebook tal van chauffeurs gemeld die willen helpen met de distributie van de pakketten.

Bankpas geblokkeerd

Volgens voorzitter Aschwin Cannoo staan chauffeurs uit Oekraïne die voor Nederlandse opdrachtgevers werken met de rug tegen de muur, omdat hun bankpassen zijn geblokkeerd waardoor ze niet bij hun geld kunnen.

Cannoo en een groep vrijwilligers hebben afgelopen weekend voedselpakketten uitgedeeld. ‘Wij zijn als chauffeurs heel solidair. We mopperen wel eens op de collega’s uit Oost-Europese landen, maar we helpen ze wel’, zei Cannoo eerder zaterdag. Volgens hem zijn in Nederland naar schatting zo’n 10.000 Oekraïense chauffeurs actief.

Maandag wordt gekeken hoe de actie verder moet worden gecoördineerd voor de komende dagen en wat er met het opgehaalde geld nog meer kan worden gedaan voor de Oekraïense chauffeurs.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement