Diesel in veel EU-landen nu duurder dan benzine

Energiecrisis

In veel andere Europese landen dan Nederland is diesel nu duurder dan benzine. In Duitsland gebeurde dat deze maand bijvoorbeeld voor het eerst in minstens vijftien jaar, in Frankrijk was dat afgelopen decennium alleen eind 2018 zo. Ook in België speelt dit. Daar wordt diesel ook alweer duurder dan voordat de accijnzen werden verlaagd, afgelopen weekend.

Foto: NT / Rob Wapstra

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen

Diesel in veel EU-landen nu duurder dan benzine | NT

Diesel in veel EU-landen nu duurder dan benzine

Energiecrisis

In veel andere Europese landen dan Nederland is diesel nu duurder dan benzine. In Duitsland gebeurde dat deze maand bijvoorbeeld voor het eerst in minstens vijftien jaar, in Frankrijk was dat afgelopen decennium alleen eind 2018 zo. Ook in België speelt dit. Daar wordt diesel ook alweer duurder dan voordat de accijnzen werden verlaagd, afgelopen weekend.

Foto: NT / Rob Wapstra

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu