Topman Elon Musk sprak deze ambitie uit bij de presentatie van de Q3-cijfers van de Amerikaanse autoproducent. Het bedrijf presenteerde een omzet van 21,45 miljard dollar in het derde kwartaal, ruim een half miljoen minder dan verwacht.

De Semi heeft volgens Tesla een range van 480 tot 800 kilometer en krijgt drie elektromotoren aan boord. De accu kan in een half uur tot 70% worden opgeladen.

Ondanks de grote ambitie van Musk, laat de eerste Semi al lang op zich wachten. Naar verwachting zal het eerste exemplaar in december van dit jaar geleverd worden. De ontvanger is Frito-Lay uit Californië, een dochterbedrijf van PepsiCo. De Mega Chargers met een vermogen van 1,5 megawatt zijn al geplaatst op het terrein.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement