Onder andere de Volvo Group, bandenfabrikant Continental en de Europese investeringsbank EIB steken geld in het platform. Trucksters haalde eerder al 14,3 miljoen euro op in de eerste investeringsronde.

Estafette

Trucksters vervoert naar eigen zeggen zo’n 1000 Full Truck Loads (FTL) per maand via vaste routes volgens een estafettesysteem. Vervoerders rijden naar een vast overstappunt, waar de trailer wordt omgekoppeld naar een andere vervoerder.

De lading komt zo niet stil te staan tijdens de rusttijd van de chauffeur en is bijna continu in beweging. Trucksters zegt de transittijd over lange afstanden zo tot 50% te verkorten en heeft zichzelf daarom tot ‘de snelste langeafstandsexpediteur van Europa’ gekroond.

De corridors van Trucksters lopen van Spanje naar Duitsland, Polen, de Benelux en het Verenigd Koninkrijk. Vorig jaar boekte de expediteur een omzet van 30 miljoen euro.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement