STL gebruikte jarenlang verkeerde data, chauffeurstekort kleiner dan gedacht

Onnauwkeurige cijfers UWV

Het tekort aan vrachtwagenchauffeurs is aanzienlijk kleiner dan jarenlang gedacht werd. Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL), dat per kwartaal bericht uitbrengt over vacatures in de Sectormonitor, baseerde zich een tijdlang op onnauwkeurige cijfers. Daardoor viel het aantal vacatures een stuk hoger uit dan daadwerkelijk het geval was.

chauffeurstekort arbeidsmarkt
Foto: Shutterstock / OMA

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen

STL gebruikte jarenlang verkeerde data, chauffeurstekort kleiner dan gedacht | NT

STL gebruikte jarenlang verkeerde data, chauffeurstekort kleiner dan gedacht

Onnauwkeurige cijfers UWV

Het tekort aan vrachtwagenchauffeurs is aanzienlijk kleiner dan jarenlang gedacht werd. Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL), dat per kwartaal bericht uitbrengt over vacatures in de Sectormonitor, baseerde zich een tijdlang op onnauwkeurige cijfers. Daardoor viel het aantal vacatures een stuk hoger uit dan daadwerkelijk het geval was.

chauffeurstekort arbeidsmarkt
Foto: Shutterstock / OMA

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen