Volvo levert eerste e-truck uit Belgische fabriek aan Katoen Natie

Fabriek in Gent

In de Volvo-fabriek in Gent is de eerste elektrische truck van de band gerold. De Volvo FH Electric is afgeleverd aan logistiek dienstverlener Katoen Natie, dat de truck gaat inzetten voor transport van onderdelen van compressorproducent Atlas Copco in de Antwerpse haven.

Volvo FH Electric van Katoen Natie
Foto: Volvo Trucks

Volvo produceert al sinds september 2022 elektrische trucks in serie in Zweden, nu is ook de Belgische productielijn volledig operatief. De fabriek in Gent is de grootste vrachtwagenfabriek van Volvo ter wereld. De elektrische trucks worden op dezelfde productielijn gebouwd als trucks met een verbrandingsmotor.

De e-trucks van Volvo hebben nu een maximaal rijbereik van 300 kilometer. De modellen FL en FE Electric zijn ook te bestellen met een extra batterijpakket waardoor de actieradius 450 kilometer is, die trucks worden vanaf dit najaar geleverd.

Uitbreiding

Volvo Trucks vestigde zich in 1964 in België. Aanvankelijk vond de productie plaats in de buurt van Brussel, totdat er een nieuwe fabriek in de buurt van Gent werd ingehuldigd in 1975. Tegenwoordig worden er jaarlijks meer dan 40.000 cabines en vrachtwagens geproduceerd en meer dan 700.000 wielen gemonteerd.

Volvo heeft grootse plannen met de Belgische fabriek en investeert de komende jaren flink in Gent. Het geld gaat naar een nieuwe fabriek voor batterijmodules die in 2025 de deuren opent en een logistiek centrum voor onderdelen van e-trucks.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Volvo levert eerste e-truck uit Belgische fabriek aan Katoen Natie | NT

Volvo levert eerste e-truck uit Belgische fabriek aan Katoen Natie

Fabriek in Gent

In de Volvo-fabriek in Gent is de eerste elektrische truck van de band gerold. De Volvo FH Electric is afgeleverd aan logistiek dienstverlener Katoen Natie, dat de truck gaat inzetten voor transport van onderdelen van compressorproducent Atlas Copco in de Antwerpse haven.

Volvo FH Electric van Katoen Natie
Foto: Volvo Trucks

Volvo produceert al sinds september 2022 elektrische trucks in serie in Zweden, nu is ook de Belgische productielijn volledig operatief. De fabriek in Gent is de grootste vrachtwagenfabriek van Volvo ter wereld. De elektrische trucks worden op dezelfde productielijn gebouwd als trucks met een verbrandingsmotor.

De e-trucks van Volvo hebben nu een maximaal rijbereik van 300 kilometer. De modellen FL en FE Electric zijn ook te bestellen met een extra batterijpakket waardoor de actieradius 450 kilometer is, die trucks worden vanaf dit najaar geleverd.

Uitbreiding

Volvo Trucks vestigde zich in 1964 in België. Aanvankelijk vond de productie plaats in de buurt van Brussel, totdat er een nieuwe fabriek in de buurt van Gent werd ingehuldigd in 1975. Tegenwoordig worden er jaarlijks meer dan 40.000 cabines en vrachtwagens geproduceerd en meer dan 700.000 wielen gemonteerd.

Volvo heeft grootse plannen met de Belgische fabriek en investeert de komende jaren flink in Gent. Het geld gaat naar een nieuwe fabriek voor batterijmodules die in 2025 de deuren opent en een logistiek centrum voor onderdelen van e-trucks.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement