BGL laat weten dat over die volgende stap overeenstemming is bereikt met het Bundesamt für Logistik und Mobilität (BALM, voorheen BAG). De claimzaak zou door het bundelen van de claims veel sneller afgehandeld kunnen worden dan wanneer alle gevallen afzonderlijk door de rechter beoordeeld moeten worden.

In 2020 bepaalde het Europees Hof van Justitie dat de Duitse Mautregeling in strijd was met de Europese regels. Van de EU mag de tolheffing alleen de kosten dekken voor het in stand houden van de infrastructuur. Duitsland belastte sinds 2017 echter ook de kosten voor de verkeerspolitie door. Volgens Hausfeld ging het daarbij om een bedrag van 330 miljoen euro.

Advocatenkantoor Hausfeld heeft in heel Europa meer dan 15.000 claims verzameld om de te veel betaalde tolgelden terug te krijgen. Daaronder zijn 7.900 Duitse ondernemers. Ook honderden Nederlandse vervoerders hebben zich bij de claimzaak aangesloten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement