Campina heeft primeur met eerste elektrisch gekoelde vrachtwagen

Elektrisch gekoelde oplegger

Simon Loos heeft de eerste volledig elektrisch gekoelde vrachtwagen in gebruik genomen. De logistiek dienstverlener zet de elektrische Volvo FH in voor zuivelproducent FrieslandCampina.

Vrachtwagen Simon Loos / FrieslandCampina
Foto: FrieslandCampina

Met een volle batterij met een capaciteit van 380 kWh heeft de vrachtwagen een actieradius van 250 kilometer en de oplegger van de vrachtwagen wordt ook gekoeld met de batterij. Volgens FrieslandCampina is dat een primeur in Nederland.

De elektrische vrachtwagen zal voornamelijk gekoelde, dagverse producten gaan vervoeren vanuit de FrieslandCampina-productielocatie in Maasdam naar het distributiecentrum van supermarktketen Plus in Barendrecht.

Campina heeft primeur met eerste elektrisch gekoelde vrachtwagen | NT

Campina heeft primeur met eerste elektrisch gekoelde vrachtwagen

Elektrisch gekoelde oplegger

Simon Loos heeft de eerste volledig elektrisch gekoelde vrachtwagen in gebruik genomen. De logistiek dienstverlener zet de elektrische Volvo FH in voor zuivelproducent FrieslandCampina.

Vrachtwagen Simon Loos / FrieslandCampina
Foto: FrieslandCampina

Met een volle batterij met een capaciteit van 380 kWh heeft de vrachtwagen een actieradius van 250 kilometer en de oplegger van de vrachtwagen wordt ook gekoeld met de batterij. Volgens FrieslandCampina is dat een primeur in Nederland.

De elektrische vrachtwagen zal voornamelijk gekoelde, dagverse producten gaan vervoeren vanuit de FrieslandCampina-productielocatie in Maasdam naar het distributiecentrum van supermarktketen Plus in Barendrecht.