Deal over verkoop Hapag-Lloyd morgen rond?

Rederijen

Volgens de allerlaatste berichten zou de deal rond de verkoop van een deel van de participatie van TUI in containerrederij Hapag-Lloyd morgen al rond kunnen zijn. Zeker is dat echter nog niet.

Woensdag vindt de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van de Duitse reisgroep TUI plaats. Na de eerdere aankondiging dat de betrokken partijen dicht bij een overeenkomst staan, doet dat de berichten over een nakende deal rond de herschikking van het kapitaal van Hapag-Lloyd toenemen.

TUI heeft een participatie van 38,4% in de Duitse rederij, maar wil daarvan een deel te gelde maken om te investeren in zijn toeristische kernactiviteiten. Daarover wordt gepraat met het consortium Albert Ballin dat de overige 61,6% van het kapitaal in handen heeft. In dat consortium zitten de stad Hamburg, logistieker Klaus-Michael Kühne en een aantal verzekeringsmaatschappijen en banken. TUI heeft het contractuele recht om een participatie van 33,3% aan Albert Ballin te tenderen.

Volgens de recentste berichten in de Duitse pers zou TUI uiteindelijk toch een aandeel van om en bij 20% in Hapag-Lloyd behouden. De stad Hamburg zou haar participatie optrekken van 23,6% naar 37% en de belangrijkste aandeelhouder worden. Hamburg zou daarvoor 420 miljoen euro veil hebben.

Kühne, tot dusver de grootste speler binnen Albert Ballin met een participatie van 24,6% in Hapag-Lloyd, zou 160 miljoen op tafel leggen. In de nieuwe constellatie zou hij kleiner worden dan Hamburg.

De twee verzekeringsmaatschappijen in Albert Ballin (Hanse-Merkur en Signal Iduna) zouden met kleinere bedragen over de brug komen. De twee banken (Warburg en HSH Nordbank) zouden geen nieuwe inbreng doen. Maar hoe het aandeelhouderschap van Hapag-Lloyd er na de operatie zal uitzien, is nog onduidelijk.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Deal over verkoop Hapag-Lloyd morgen rond? | NT

Deal over verkoop Hapag-Lloyd morgen rond?

Rederijen

Volgens de allerlaatste berichten zou de deal rond de verkoop van een deel van de participatie van TUI in containerrederij Hapag-Lloyd morgen al rond kunnen zijn. Zeker is dat echter nog niet.

Woensdag vindt de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van de Duitse reisgroep TUI plaats. Na de eerdere aankondiging dat de betrokken partijen dicht bij een overeenkomst staan, doet dat de berichten over een nakende deal rond de herschikking van het kapitaal van Hapag-Lloyd toenemen.

TUI heeft een participatie van 38,4% in de Duitse rederij, maar wil daarvan een deel te gelde maken om te investeren in zijn toeristische kernactiviteiten. Daarover wordt gepraat met het consortium Albert Ballin dat de overige 61,6% van het kapitaal in handen heeft. In dat consortium zitten de stad Hamburg, logistieker Klaus-Michael Kühne en een aantal verzekeringsmaatschappijen en banken. TUI heeft het contractuele recht om een participatie van 33,3% aan Albert Ballin te tenderen.

Volgens de recentste berichten in de Duitse pers zou TUI uiteindelijk toch een aandeel van om en bij 20% in Hapag-Lloyd behouden. De stad Hamburg zou haar participatie optrekken van 23,6% naar 37% en de belangrijkste aandeelhouder worden. Hamburg zou daarvoor 420 miljoen euro veil hebben.

Kühne, tot dusver de grootste speler binnen Albert Ballin met een participatie van 24,6% in Hapag-Lloyd, zou 160 miljoen op tafel leggen. In de nieuwe constellatie zou hij kleiner worden dan Hamburg.

De twee verzekeringsmaatschappijen in Albert Ballin (Hanse-Merkur en Signal Iduna) zouden met kleinere bedragen over de brug komen. De twee banken (Warburg en HSH Nordbank) zouden geen nieuwe inbreng doen. Maar hoe het aandeelhouderschap van Hapag-Lloyd er na de operatie zal uitzien, is nog onduidelijk.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement