“Test met ecocombi’s gaat nog deze zomer van start”

Wegvervoer

Duits Verkeersminister Peter Ramsauer heeft in München duidelijk gesteld dat de nationale proef met ‘Lang LKW’s’ nog deze zomer start. Hij verwacht valabele resultaten.

Tijdens een interview op de stand van onze zusterpublicatie DVZ, zei Ramsauer dat de resultaten van de proef bruikbaar zullen zijn, ondanks het feit dat niet alle Länder eraan zullen deelnemen. Hij had tevens uitgesproken kritiek op “bepaalde geïnteresseerde middens die zand in de raderen gooien”. Hij had het gemunt op “groen georiënteerde politici” die een initiatief willen verhinderen om het verkeer op de snelwegen te doen verminderen.

De beslissing van deelstaat Hamburg om alsnog deel te nemen aan de nationale test, bestempelde de CSU-politicus als “intelligent”. Hij hoopt dat ook Baden-Würtenberg een dergelijke beslissing zal nemen. Berichten volgens dewelke Thüringen niet aan de test zal deelnemen, wees hij af als “vals”. “Er zijn nog steeds zeven Länder die aan de proef zullen deelnemen”, zo zei hij.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

“Test met ecocombi’s gaat nog deze zomer van start” | NT

“Test met ecocombi’s gaat nog deze zomer van start”

Wegvervoer

Duits Verkeersminister Peter Ramsauer heeft in München duidelijk gesteld dat de nationale proef met ‘Lang LKW’s’ nog deze zomer start. Hij verwacht valabele resultaten.

Tijdens een interview op de stand van onze zusterpublicatie DVZ, zei Ramsauer dat de resultaten van de proef bruikbaar zullen zijn, ondanks het feit dat niet alle Länder eraan zullen deelnemen. Hij had tevens uitgesproken kritiek op “bepaalde geïnteresseerde middens die zand in de raderen gooien”. Hij had het gemunt op “groen georiënteerde politici” die een initiatief willen verhinderen om het verkeer op de snelwegen te doen verminderen.

De beslissing van deelstaat Hamburg om alsnog deel te nemen aan de nationale test, bestempelde de CSU-politicus als “intelligent”. Hij hoopt dat ook Baden-Würtenberg een dergelijke beslissing zal nemen. Berichten volgens dewelke Thüringen niet aan de test zal deelnemen, wees hij af als “vals”. “Er zijn nog steeds zeven Länder die aan de proef zullen deelnemen”, zo zei hij.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement