Dat schrijft de Spaanse krant El País. Waar de veiligheidsdiensten de afgelopen tijd hun pijlen richtten op andere plekken, zoals Gibraltar en Cádiz, is in andere havens de cocaïne-import toegenomen. Vooral Algeciras en Valencia zouden volgens de berichtgeving steeds vaker cocaïnebestemmingen zijn geworden.

Miljoenen containers

De douane in Valencia meldt tegen het Spaanse dagblad dat er jaarlijkse miljoenen containers worden afgehandeld in de oost-Spaanse stad. Al deze containers controleren, is een onmogelijke opgave. Dat daardoor drugs ongezien het land binnenkomen, is dan ook niet denkbeeldig

Volgens het VN-bureau voor Drugs- en Misdaadbestrijding is de omvang van de wereldwijde drugshandel groter dan ooit. Zo werden in 2016 recordhoeveelheden drugs onderschept. De VN spreekt zelfs van een epidemie.

Bron foto: Pixabay

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement