Daarmee groeit het netwerk van de Britse groep in de Benelux uit tot elf terminals, drie van MCS en acht van BCTN. MCS is vooral gericht op containervervoer tussen de zeehavens en de noordelijke provincies en heeft terminals in Meppel, Leeuwarden en Groningen en heeft deelnemingen in terminals in Hengelo en Kampen.

Infracapital is de infastructuurdivisie van het in Londen gevestigde M&G Investment Management Limited, dat naar eigen zeggen 370 miljard pond aan investeringen beheert. Volgens de ACM is er geen reden om te verwachten dat de overname de concurrentie belemmert.

MCS vervoert met een vloot van elf schepen van alle 156 teu jaarlijks zo’n 100.000 containers. De groep heeft ongeveer 85 mensen in dienst. Klanten van de Noord-Nederlandse containeroperator zijn met name exporteurs van landbouwproducten. BCTN exploiteert op weekbasis 18.500 teu transportcapaciteit en vervoert op jaarbasis zo’n 400.000 containers.

Lees ook: Brits Infracapital koopt na BCTN ook terminal-operator MCS

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement