De vervoersprestatie van de binnenvaart in Duitsland steeg met 4 procent tot 48,2 miljard tonkilometer. Ook het containervervoer nam toe met 1,4% tot 2,22 miljoen teu. Het volume mag dan toenemen, het aandeel van de binnenvaart in de vervoersprestatie is gelijk gebleven in vergelijking met 2020: 6,9%. Wegvervoer is in Duitsland met een aandeel van 72,3% verreweg de grootste modaliteit. Het Bundesverband der Deutschen Binnenschifffahrt (BDB) zette de cijfers op een rij.

De Duitse binnenvaartvloot bedraagt 1.885 schepen, waaronder 736 motorschepen voor droge lading. Een jaar eerder telde Duitsland 1949 schepen. Met minder schepen is er wel 20% meer omzet gemaakt.

Duitsland telt 7.476 kilometer aan vaarwegen voor de binnenvaart, de belangrijkste vervoersader is de Rijn met 1.797 kilometer. 77% van alle containers die in Duitsland worden overgeslagen varen door het Rijngebied.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement