Aan boord van de ‘Aura’: vletwerk is korte klappen maken

Reportage

Vaak vervoeren ze rond vier uur ’s middags een stuk of dertig reefers gevuld met friet van de Eemhaven naar de Maasvlakte. Binnenvaartschip ‘Aura’ doet vletwerk in de Rotterdamse haven: het verplaatsen van containers tussen verschillende terminals. Schipper Dirk Remmelzwaal van de ‘Aura’ noemt het vletten ‘korte klappen maken’. Hij vaart korte afstanden en wisselt vaak van lading. Wat vletwerk ook is? Veel wachten.

Foto: Martens Multimedia

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen

Aan boord van de ‘Aura’: vletwerk is korte klappen maken | NT

Aan boord van de ‘Aura’: vletwerk is korte klappen maken

Reportage

Vaak vervoeren ze rond vier uur ’s middags een stuk of dertig reefers gevuld met friet van de Eemhaven naar de Maasvlakte. Binnenvaartschip ‘Aura’ doet vletwerk in de Rotterdamse haven: het verplaatsen van containers tussen verschillende terminals. Schipper Dirk Remmelzwaal van de ‘Aura’ noemt het vletten ‘korte klappen maken’. Hij vaart korte afstanden en wisselt vaak van lading. Wat vletwerk ook is? Veel wachten.

Foto: Martens Multimedia

Dit artikel verder lezen?

De koning wordt 57 jaar en NT trakteert:

Ontvang 57% korting op een Digitaal abonnement!

Abonneer nu