Cursus Rijwaardigheid vergroot veiligheid

Brand Stories

Iedereen die rijdt, doet weleens iets onhandigs in het verkeer. Maar sommige mensen zoeken structureel naar risico’s. Van een kort lontje tot middelengebruik tijdens nachtritten. In het verkeer kom je van alles tegen. Er ontstaan dan ook geregeld onveilige situaties en ongevallen.

Foto: Shutterstock
In deze editie van Brand Stories vertelt Trafieq educatie en advies over het belang van rijvaardigheidscursussen. Organisaties in de logistiek zitten vol inspirerende en informatieve verhalen. In Brand Stories worden deze door hen rechtstreeks aan u verteld.

Het gedrag van mensen speelt een grote rol bij het onstaan van onveilige situaties en ongelukken. De houding van de chauffeur en hoe deze omgaat bij emotie, stress of in een complexe verkeerssituatie zijn van grote invloed op de veiligheid van de chauffeur en andere weggebruikers. Klinkt misschien als een open deur, maar toch gaat het juist door dat gedrag vaak genoeg mis.

Verantwoord verkeersgedrag

Trafieq educatie en advies zet daarom in op veilig, positief en verantwoord verkeersgedrag. Wij noemen dat ‘Rijwaardigheid’. We richten ons onder andere op bedrijven met veel chauffeurs op de weg. Zij hebben veel baat bij verantwoord rijgedrag van hun werknemers, want die zijn een visitekaartje van het bedrijf. In ons aanbod ondersteunen we zowel de werknemer die veel op de weg zit als de werkgever. Want de werkgever schept met visie en een concrete aanpak randvoorwaarden voor de rijwaardigheid van zijn werknemers.

Trafieq heeft haar sporen verdiend als het gaat om duurzame gedragsverandering. Vanuit deze expertise adviseren wij organisaties over veiligheid, vitaliteit en verbinding. In al onze adviezen speelt de factor ‘mens’ en zijn of haar gedrag een hoofdrol. Mensen in beweging brengen om zelf de verantwoordelijkheid te nemen voor hun gedrag. Dat is het uitgangspunt van Trafieq educatie en advies.

Trafieq gebruikt altijd een positieve aanpak in cursussen, omdat een positief klimaat vaker tot een blijvende gedragsverandering leidt. Zo zal worden uitgelegd welke consequenties (ongewenst) gedrag kan hebben, zonder oordeel.

Van Rijvaardigheid naar Rijwaardigheid

Onze cursus Rijwaardigheid bereikt verschillende mensen: van beleidsmakers tot werkgevers, van handhavers of sociaal werkers tot ouders van jonge verkeersdeelnemers. Trafieq helpt je graag op weg! Wil jij ook een bijdrage leveren aan (het verhogen van de) verkeersveiligheid? Schrijf je dan in voor deze cursus via onze website www.trafieq.nl/trafieq-academie.

Trafieq verzorgt onder meer alle verplichte cursussen van het CBR; voor mensen die onder invloed achter het stuur hebben gezeten of te hard hebben gereden. Hierdoor hebben wij jaren van expertise in huis op het gebied van training en begeleiding. Daarnaast geven we bedrijven door het hele land educatie over veiligheid, vitaliteit en verbinding.

Neem contact op met Leon Brusse van Trafieq voor meer informatie en advies. Dit kan via 06-40767835 of via advies@trafieq.nl.

Dit verhaal is aan u verteld door Trafieq educatie en advies.

BRAND STORIES

Bedrijven en organisaties in de logistiek zitten vol inspirerende en informatieve verhalen. In Brand Stories worden deze door hen rechtstreeks aan u verteld.

Heeft uw bedrijf ook een interessant verhaal? Neem contact op.

Cursus Rijwaardigheid vergroot veiligheid | NT

Cursus Rijwaardigheid vergroot veiligheid

Brand Stories

Iedereen die rijdt, doet weleens iets onhandigs in het verkeer. Maar sommige mensen zoeken structureel naar risico’s. Van een kort lontje tot middelengebruik tijdens nachtritten. In het verkeer kom je van alles tegen. Er ontstaan dan ook geregeld onveilige situaties en ongevallen.

Foto: Shutterstock
In deze editie van Brand Stories vertelt Trafieq educatie en advies over het belang van rijvaardigheidscursussen. Organisaties in de logistiek zitten vol inspirerende en informatieve verhalen. In Brand Stories worden deze door hen rechtstreeks aan u verteld.

Het gedrag van mensen speelt een grote rol bij het onstaan van onveilige situaties en ongelukken. De houding van de chauffeur en hoe deze omgaat bij emotie, stress of in een complexe verkeerssituatie zijn van grote invloed op de veiligheid van de chauffeur en andere weggebruikers. Klinkt misschien als een open deur, maar toch gaat het juist door dat gedrag vaak genoeg mis.

Verantwoord verkeersgedrag

Trafieq educatie en advies zet daarom in op veilig, positief en verantwoord verkeersgedrag. Wij noemen dat ‘Rijwaardigheid’. We richten ons onder andere op bedrijven met veel chauffeurs op de weg. Zij hebben veel baat bij verantwoord rijgedrag van hun werknemers, want die zijn een visitekaartje van het bedrijf. In ons aanbod ondersteunen we zowel de werknemer die veel op de weg zit als de werkgever. Want de werkgever schept met visie en een concrete aanpak randvoorwaarden voor de rijwaardigheid van zijn werknemers.

Trafieq heeft haar sporen verdiend als het gaat om duurzame gedragsverandering. Vanuit deze expertise adviseren wij organisaties over veiligheid, vitaliteit en verbinding. In al onze adviezen speelt de factor ‘mens’ en zijn of haar gedrag een hoofdrol. Mensen in beweging brengen om zelf de verantwoordelijkheid te nemen voor hun gedrag. Dat is het uitgangspunt van Trafieq educatie en advies.

Trafieq gebruikt altijd een positieve aanpak in cursussen, omdat een positief klimaat vaker tot een blijvende gedragsverandering leidt. Zo zal worden uitgelegd welke consequenties (ongewenst) gedrag kan hebben, zonder oordeel.

Van Rijvaardigheid naar Rijwaardigheid

Onze cursus Rijwaardigheid bereikt verschillende mensen: van beleidsmakers tot werkgevers, van handhavers of sociaal werkers tot ouders van jonge verkeersdeelnemers. Trafieq helpt je graag op weg! Wil jij ook een bijdrage leveren aan (het verhogen van de) verkeersveiligheid? Schrijf je dan in voor deze cursus via onze website www.trafieq.nl/trafieq-academie.

Trafieq verzorgt onder meer alle verplichte cursussen van het CBR; voor mensen die onder invloed achter het stuur hebben gezeten of te hard hebben gereden. Hierdoor hebben wij jaren van expertise in huis op het gebied van training en begeleiding. Daarnaast geven we bedrijven door het hele land educatie over veiligheid, vitaliteit en verbinding.

Neem contact op met Leon Brusse van Trafieq voor meer informatie en advies. Dit kan via 06-40767835 of via advies@trafieq.nl.

Dit verhaal is aan u verteld door Trafieq educatie en advies.

BRAND STORIES

Bedrijven en organisaties in de logistiek zitten vol inspirerende en informatieve verhalen. In Brand Stories worden deze door hen rechtstreeks aan u verteld.

Heeft uw bedrijf ook een interessant verhaal? Neem contact op.