Wind in de zeilen voor het Europese Maritieme Veiligheidspakket

Column

Een veelgehoord vooroordeel over Brussel is dat dingen hier traag gaan. Integendeel! Dat blijkt wel uit het recordtempo waarin het Europees Parlement de onderhandelingen over het Europese Maritieme Veiligheidspakket heeft afgerond – en met succes. In een kleine vier maanden is het ons gelukt om overeenstemming te bereiken over maatregelen voor onderzoek naar ongevallen op zee en het vernieuwen van het mandaat van het Europees Agentschap voor Maritieme Veiligheid (EMSA). Namens de Europese liberalen mocht ik de onderhandelingen doen met de andere politieke groepen.

Foto: Jasper Bosman

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen

Wind in de zeilen voor het Europese Maritieme Veiligheidspakket | NT

Wind in de zeilen voor het Europese Maritieme Veiligheidspakket

Column

Een veelgehoord vooroordeel over Brussel is dat dingen hier traag gaan. Integendeel! Dat blijkt wel uit het recordtempo waarin het Europees Parlement de onderhandelingen over het Europese Maritieme Veiligheidspakket heeft afgerond – en met succes. In een kleine vier maanden is het ons gelukt om overeenstemming te bereiken over maatregelen voor onderzoek naar ongevallen op zee en het vernieuwen van het mandaat van het Europees Agentschap voor Maritieme Veiligheid (EMSA). Namens de Europese liberalen mocht ik de onderhandelingen doen met de andere politieke groepen.

Foto: Jasper Bosman

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu