Sinds 2013 heeft Katoen Natie verschillende logistieke terminals overgenomen in Nederlands en Belgisch Limburg. In de betreffende vestigingen in Nuth, Born, Geleen, Elsloo, Tüddern en Maasmechelen werken momenteel 250 mensen.

Nieuwe terminal

De belangrijkste investering wordt een nieuw multi-customer terminal op de Chemelot-site. Katoen Natie kocht er een perceel van twaalf hectare waar 54.500 vierkante meter magazijnruimte en 207 silo’s worden gebouwd.

Naast de opslag van polymeren en andere hoogwaardige chemische producten, zal Katoen Natie er een uitgebreide waaier aan diensten aanbieden, waaronder het herverpakken en zeven van producten. Dit nieuwe logistieke platform zal in het tweede kwartaal van 2020 operationeel zijn.

Nuth en Born

Parallel met de investeringen op Chemelot breidt Katoen Natie haar logistieke terminal in Nuth uit met tienduizend vierkante meter magazijnruimte en zestig silo’s. Deze wordt naar verwachting eind dit jaar opgeleverd. Verder werd een stuk grond aangekocht aan de Mitsubishi Avenue in Born, waar Katoen Natie een magazijn van 35.000 vierkante meter zal bouwen en opereren.

Ook in transportcapaciteit voor de regio wordt dit jaar verder geïnvesteerd. Met de aankoop van 115 nieuwe trekkers, 45 nieuwe droge bulkwagens en tien nieuwe vloeistoftanks wordt het bestaande voertuigenpark vernieuwd en uitgebreid.

Een artist’s impression van de nieuwe site. Tekst loopt door onder afbeelding.

De Katoen Natie-platformen in Limburg liggen op enkele kilometers van de Belgische en Duitse grens. Via de nabijgelegen containerterminals kunnen containers vanuit Antwerpen en Rotterdam worden aangevoerd en vanuit de logistieke platformen verder landinwaarts worden verdeeld. Hierdoor ziet Katoen Natie Nederlands Limburg als een ideaal bruggenhoofd om het Ruhrgebied en Oost-Europa te beleveren.

Katoen Natie is actief in dertig landen en telt meer dan dertienduizend medewerkers. Chemelot is een industrieel complex met een focus op chemie, met een oppervlakte van meer dan achthonderd hectare. Het is één van de belangrijkste chemische knooppunten in Europa en er werken ruim achtduizend mensen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement