De Deense landvervoerder en expediteur zag de omzet stijgen met ongeveer 15%, tot twintig miljard Deense kroon, 2,46 miljard euro. Het resultaat voor bijzondere posten steeg van 150 miljoen euro naar 200 miljoen euro.

De operationele marge ging met een vol punt omhoog van 6,3 naar 7,3%. De uiteindelijke winst, onder de streep, nam toe van 103 naar 129 miljoen euro. De vrije kasstroom ging vooruit van 60 tot 72 miljoen euro.

Nieuwe inkoop eigen aandelen

DSV kondigde vandaag, dinsdag, een nieuw inkoopprogramma voor eigen aandelen aan voor de komende zes maanden, ter waarde van maximaal 3,6 miljard kroon. Het concern is bezig de aankoop van de Zwitserse expediteur en luchtvrachtvervoerder Panalpina af te ronden.

Daarmee denkt DSV in het derde kwartaal klaar te zijn. Als de integratie van Panalpina is voltooid, brengt DSV nieuwe prognoses voor omzet en resultaat voor het hele jaar naar buiten. In de boekhouding telt Panalpina dan voor één kwartaal mee.

Volgens DSV droegen alle divisies, dus landtransport, logistieke dienstverlening en expeditie van zee- en luchtvracht, in het eerste kwartaal goed bij aan de behaalde resultaatsverbetering.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement