Op basis van dit nieuwe record, stelt de Duitse pakketgigant de winstprognose (ebit) voor het lopende boekjaar naar boven bij van 6,7 naar 7 miljard euro. Die was na de klinkende cijfers over het eerste kwartaal van dit jaar al stevig verhoogd.

Hoge tarieven

Volgens de directie van het transportconcern verbeterden alle divisies, waaronder pakketvervoer, expeditie en logistiek, de resultaten uit 2020. Daarbij zorgde het nijpend tekort aan capaciteit in de luchtvracht- en zeecontainermarkt voor aanzienlijk hoge tarieven en dus opbrengsten. DP DHL verwacht dat die beperkte vrachtruimte in de markt zal aanhouden en de resultaten hoog zal houden.

De directie heeft verder aangekondigd op basis van de stijgende winstcijfers dat alle medewerkers, behalve de bestuurders,  van DP DHL een coronabonus van 300 euro zullen krijgen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement