Het bedrijf zoekt via vacaturesites naar onder meer terminal operators, planner/werkvoorbereiders en coördinatoren werkvergunningen. De stap van het bedrijf is opmerkelijk, omdat verwacht was dat de opening van de geautomatiseerde APMT MV2-terminal tot een afname van een personeelsbehoefte op de oude terminal zou leiden.

In de verwachting dat de automatisering van de containeroverslag in Rotterdam tot een personeelsoverschot zou leiden, sloten de terminals vorig jaar na moeizame onderhandelingen een akkoord met de vakbonden en Havenbedrijf Rotterdam om gedwongen ontslagen onder havenwerkers te vermijden. De havenbeheerder betaalt zo’n 25 miljoen euro mee aan maatregelen als werktijdverkorting voor ouderen.

APMT-R biedt nu jaarcontracten aan, kennelijk in de verwachting dat het om een tijdelijk personeelsprobleem gaat. Kandidaten voor de functie van terminal operator moeten onder meer via het Scheepvaart en Transport College een opleiding tot straddlecarrier chauffeur volgen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement