Vorig jaar noteerde DP World een omzet van 7,69 miljard dollar (690 miljard euro). Dat is een aanzienlijke stijging (+36,1%) ten opzichte van 2018, toen de omzet 5,65 miljard dollar bedroeg.

Deze toename is volgens DP World grotendeels te danken aan acquisities zoals P&O Ferries en Topaz Energy & Marine en de eerdere overname van Unifeeder, die voor het eerst voor een volledig jaar meetelt in de cijfers.

De wereldwijde brutocapaciteit kwam in 2019 uit op 91,8 miljoen teu, de geconsolideerde capaciteit bedroeg 54,2 miljoen teu. DP World behandelde in 2019 meer dan 71 miljoen teu. Uiteindelijk heeft dat geresulteerd in een bedrijfsresultaat van 3,3 miljard dollar.

Voorzichtig optimistisch

Voor 2020 is het bedrijf voorzichtig optimistisch. ‘Wereldwijde handelsgeschillen, de uitbraak van Covid-19 en ontwikkelingen in de regionale geopolitiek verstoren de handel. Maar over het algemeen blijven we positief over de vooruitzichten op middellange tot lange termijn voor de sector’, zegt de voorzitter en CEO van DP World Group, Sultan Ahmed Bin Sulayem over de jaarcijfers.