Bart Leenders (Neste) Havenman van het Jaar 2021

Investeringen in Rotterdam

Bart Leenders, vice president production Renewable Products bij Neste, is verkozen tot Havenman van het Jaar 2021. Hij volgt Annet Koster op, directeur van de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reders (KVNR), die vorig jaar nog werd bekroond tot Havenvrouw van het Jaar 2020.

Dat heeft de Stichting Havenman/vrouw van het Jaar in Rotterdam bekendgemaakt. Leenders is de 41ste havenprominent die de sinds 1981 bestaande onderscheiding krijgt uitgereikt.

Investeringen in Rotterdam

Aanleiding van de onderscheiding van Havenman van het Jaar 2021 is volgens de stichting de betrokkenheid van Leenders bij een reeks van investeringen van Neste in Rotterdam. Eind vorig jaar nam het bedrijf voor 258 miljoen euro de raffinaderij van ‘buurman’ Bunge over. In april kondigde het een investering van 190 miljoen euro aan in de aanpassing van de huidige raffinaderij voor de productie van duurzame vliegtuigbrandstof.

Kort daarop werd bekend dat Neste in Rotterdam een tweede raffinaderij wil bouwen, waarmee een bedrag van 1,5 miljard euro gemoeid is. Van het laatste project wordt de definitieve investeringsbeslissing begin volgend jaar verwacht. De investeringen van Neste in Rotterdam hebben dus een belangrijke rol gespeeld bij de verkiezing van Leenders.

Breder belang

Daarnaast is bij de benoeming volgens de stichting ook meegewogen dat hij zich niet alleen inzet voor zijn eigen bedrijf, maar ook voor het bredere belang van de Rotterdamse haven. Hij vertegenwoordigt de sector renewables in het bestuur van havenondernemingsvereniging Deltalinqs en is voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Duurzame Biobrandstoffen (NVDB).

Traditioneel wordt de onderscheiding uitgereikt tijdens een feestelijke bijeenkomst op de tweede maandag van het nieuwe jaar, maar in verband met Covid-19 wordt dit evenement uitgesteld tot 11 april.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Bart Leenders (Neste) Havenman van het Jaar 2021 | NT

Bart Leenders (Neste) Havenman van het Jaar 2021

Investeringen in Rotterdam

Bart Leenders, vice president production Renewable Products bij Neste, is verkozen tot Havenman van het Jaar 2021. Hij volgt Annet Koster op, directeur van de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reders (KVNR), die vorig jaar nog werd bekroond tot Havenvrouw van het Jaar 2020.

Dat heeft de Stichting Havenman/vrouw van het Jaar in Rotterdam bekendgemaakt. Leenders is de 41ste havenprominent die de sinds 1981 bestaande onderscheiding krijgt uitgereikt.

Investeringen in Rotterdam

Aanleiding van de onderscheiding van Havenman van het Jaar 2021 is volgens de stichting de betrokkenheid van Leenders bij een reeks van investeringen van Neste in Rotterdam. Eind vorig jaar nam het bedrijf voor 258 miljoen euro de raffinaderij van ‘buurman’ Bunge over. In april kondigde het een investering van 190 miljoen euro aan in de aanpassing van de huidige raffinaderij voor de productie van duurzame vliegtuigbrandstof.

Kort daarop werd bekend dat Neste in Rotterdam een tweede raffinaderij wil bouwen, waarmee een bedrag van 1,5 miljard euro gemoeid is. Van het laatste project wordt de definitieve investeringsbeslissing begin volgend jaar verwacht. De investeringen van Neste in Rotterdam hebben dus een belangrijke rol gespeeld bij de verkiezing van Leenders.

Breder belang

Daarnaast is bij de benoeming volgens de stichting ook meegewogen dat hij zich niet alleen inzet voor zijn eigen bedrijf, maar ook voor het bredere belang van de Rotterdamse haven. Hij vertegenwoordigt de sector renewables in het bestuur van havenondernemingsvereniging Deltalinqs en is voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Duurzame Biobrandstoffen (NVDB).

Traditioneel wordt de onderscheiding uitgereikt tijdens een feestelijke bijeenkomst op de tweede maandag van het nieuwe jaar, maar in verband met Covid-19 wordt dit evenement uitgesteld tot 11 april.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement