‘Rederijen versterken grip op logistiek met eigen containerterminals’

'terminalstrijd in het achterland'

Theo Notteboom, hoogleraar in de haveneconomie (Universiteit Gent, Universiteit Antwerpen en Antwerp Maritime Academy), houdt donderdag op het Havendebat in Rotterdam een betoog waarin hij onder meer zijn licht laat schijnen op de containerrederijen die in verschillende havens grote eigen terminals aanleggen. Die containerreders hebben de wind in de zeilen, maar de stuwadoorsbedrijven zullen zich de kaas niet zo maar van het brood laten eten, verwacht de professor. We spraken Notteboom in de aanloop naar zijn debat-optreden.

Foto: NT

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 17,00 10,20 per login / per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk aanbieding

‘Rederijen versterken grip op logistiek met eigen containerterminals’ | NT

‘Rederijen versterken grip op logistiek met eigen containerterminals’

'terminalstrijd in het achterland'

Theo Notteboom, hoogleraar in de haveneconomie (Universiteit Gent, Universiteit Antwerpen en Antwerp Maritime Academy), houdt donderdag op het Havendebat in Rotterdam een betoog waarin hij onder meer zijn licht laat schijnen op de containerrederijen die in verschillende havens grote eigen terminals aanleggen. Die containerreders hebben de wind in de zeilen, maar de stuwadoorsbedrijven zullen zich de kaas niet zo maar van het brood laten eten, verwacht de professor. We spraken Notteboom in de aanloop naar zijn debat-optreden.

Foto: NT

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 17,00 10,20 per login / per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk aanbieding