Kramer Distripark Depot sluit aan op Container Exchange Route

Interne tolbaan

Het Kramer Distripark Depot (KDD) moet eind dit jaar zijn aangesloten op de Container Exchange Route (CER), de 17 kilometer lange interne tolbaan van de Rotterdamse haven. Behalve bij KDD wordt ook bij de Rotterdam Container Terminal (RCT) en Delta Container Services (DCS) gewerkt aan een aansluiting. Naar verwachting vinden eind 2023 de eerste containertransporten plaats over de baan.

Foto: Port of Rotterdam

Kramer Group en Havenbedrijf Rotterdam sloten begin deze maand hun ‘aansluitovereenkomst’. Daarmee wordt ook het nieuwe depot van de Kramer Group, het KDD aan de Malakastraat 51, aangesloten op de Container Exchange Route. Eerder werden al afspraken gemaakt over de andere terminals van de groep.

De CER is een gesloten transportroute waarmee terminals, depots en distributriecentra met elkaar zijn verbonden en waar partijen tegen betaling gebruik van kunnen maken.

De Kramer terminals RCT en DCT zijn watergebonden, KDD is een landzijdige terminal. De aansluiting op de CER moet ervoor zorgen dat containers ‘efficiënter’ worden uitgewisseld, meldt het Havenbedrijf Rotterdam.

Eind dit jaar moeten alle aansluitingen voor elkaar zijn, ook bij Rotterdam World Gateway (RWG), de Delta terminal van Hutchison Ports ECT Rotterdam (ECT) en bij de Rijksinspectieterminal. Het Havenbedrijf verwacht dat eind dit jaar de eerste transporten over de baan plaatsvinden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Kramer Distripark Depot sluit aan op Container Exchange Route | NT

Kramer Distripark Depot sluit aan op Container Exchange Route

Interne tolbaan

Het Kramer Distripark Depot (KDD) moet eind dit jaar zijn aangesloten op de Container Exchange Route (CER), de 17 kilometer lange interne tolbaan van de Rotterdamse haven. Behalve bij KDD wordt ook bij de Rotterdam Container Terminal (RCT) en Delta Container Services (DCS) gewerkt aan een aansluiting. Naar verwachting vinden eind 2023 de eerste containertransporten plaats over de baan.

Foto: Port of Rotterdam

Kramer Group en Havenbedrijf Rotterdam sloten begin deze maand hun ‘aansluitovereenkomst’. Daarmee wordt ook het nieuwe depot van de Kramer Group, het KDD aan de Malakastraat 51, aangesloten op de Container Exchange Route. Eerder werden al afspraken gemaakt over de andere terminals van de groep.

De CER is een gesloten transportroute waarmee terminals, depots en distributriecentra met elkaar zijn verbonden en waar partijen tegen betaling gebruik van kunnen maken.

De Kramer terminals RCT en DCT zijn watergebonden, KDD is een landzijdige terminal. De aansluiting op de CER moet ervoor zorgen dat containers ‘efficiënter’ worden uitgewisseld, meldt het Havenbedrijf Rotterdam.

Eind dit jaar moeten alle aansluitingen voor elkaar zijn, ook bij Rotterdam World Gateway (RWG), de Delta terminal van Hutchison Ports ECT Rotterdam (ECT) en bij de Rijksinspectieterminal. Het Havenbedrijf verwacht dat eind dit jaar de eerste transporten over de baan plaatsvinden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement