Het overgenomen deel past goed bij de bestaande kernactiviteiten van Katoen Natie. De integratie ervan moet tot meer efficiëntie en schaalvoordelen leiden. Kutno ligt in het geografische centrum van Polen en beschikt over de intermodale PCC-terminal met een capaciteit van 250.000 teu. Daarnaast is het een belangrijk kruispunt van  twee hoofdwegen in Polen die noord-zuid en oost-west met elkaar verbinden. Het beschikt ook over goede spoorverbindingen.

Tweede overname

Wat voor het logistiek complex is betaald door Katoen Natie is niet bekendgemaakt. De koop is de tweede grote overname van Katoen Natie in korte tijd. Vorige week nam het bedrijf Transport Joosen over. Katoen Natie verwerft tevens op een nog nader te bepalen tijdstip de lopende contracten en
de zestig medewerkers van het logistiek centrum.

Bij de overname van de opslag en ‘added value’-activiteiten gaat het om een terrein van 25,5 hectare, 42 silo’s, de kantoorgebouwen, 15.000 vierkante meter buitenopslagruimte en vijf magazijnen met een totale oppervlakte van 40.000 vierkante meter. Het bedrijf wil de verworven faciliteiten zo snel mogelijk uitbouwen met extra magazijnen met een totale oppervlakte van 16.000 vierkante meter. In de zeer nabije toekomst moeten er ook 42 nieuwe silo’s bij komen.

Transportactiviteiten

De overname betreft alleen het logistiek centrum van Nijhof-Wassink in Kutno. Alle Poolse transportactiviteiten en de vijf Volvo-/Renault-truckleveranciers in Polen blijven eigendom van het Nederlandse bedrijf. Bij deze twee onderdelen heeft Nijhof-Wassink meer dan vierhonderd Poolse medewerkers in dienst.

Lees ook: Katoen Natie neemt Antwerps transportbedrijf Joosen over

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement