Dat zegt Anouk Hesen, directeur van UPS Healthcare in Nederland, tegen het Duitse persbureau Deutsche Welle. Daarmee lijkt de locatie een sleutelrol te gaan spelen in de wereldwijde distributie van coronavaccins door UPS.

Behalve in Roermond, investeert UPS ook in grootschalige geconditioneerde opslag in de stad Louisville, in de Amerikaanse staat Kentucky. Beide locaties liggen in de buurt van UPS-luchtvrachthubs. Ook in Frankfurt en het VK werkt het bedrijf aan extra, gekoelde opslagcapaciteit. Volgens Hesen moeten de centra in Roermond en de VS straks 600 vriezers tellen, goed voor de opslag van 48.000 medicijnflacons.

UPS vermeldt niet de hoogte van de investering of met welke vaccinproducenten het bedrijf werkt. Volgens Deutsche Welle heeft UPS contact met de Amerikaanse overheid en verschillende farmaceutische bedrijven.

Wereldwijd zijn ongeveer 170 coronavaccins in ontwikkeling. Dertig daarvan zijn al in de klinische testfase. De distributie van de meest kwetsbare vaccins belooft een grote uitdaging te worden voor vervoersbedrijven omdat de vaccins gekoeld moeten worden tot -20 graden of zelfs -80 graden Celsius.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement