Het gaat voor hen om de drukste periode van het jaar, tussen Black Friday en Sinterklaas. ‘We hebben consumenten daarom gewaarschuwd om op tijd te bestellen’, zegt een woordvoerster van PostNL. De grootste pakketbezorger van het land heeft zich voorbereid op de drukte maar het lukt vaker niet om pakjes binnen een dag te bezorgen.

Ook DHL ziet dat een klein deel van de consumenten-zendingen deze week ‘maximaal een dag’ vertraging oplopen. ‘Dat is onvermijdelijk in de drukste week van het jaar en niet te bestempelen als onverwacht oplopende levertijden’, zegt een woordvoerder. Het bedrijf tikt daarbij een nieuw record aan van anderhalf miljoen pakketten per dag.

PostNL is de marktleider op het gebied van pakketbezorging binnen Nederland met zo’n 60% van de markt. DHL groeide vorig jaar het hardst en heeft ongeveer 35% van die markt in handen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement