De beide bedrijven zijn het eens geworden over een overnamebod van 920 pence per aandeel, waarvan 690 pence in contanten en de rest in aandelen GXO. Dat is 18% bovenop de beurskoers van het bedrijf (18 februari). De directie van Clipper zou dat bod, in totaal goed voor ruim een miljard, met een positief advies voorleggen aan zijn aandeelhouders, zo laten de partijen weten.

Kledinglogistiek

Clipper heeft zijn hoofdkantoor in Londen en geldt in het VK als een van de grootste logistieke dienstverleners voor e-commerce- en kledinglogistiek. Het concern noteerde in het boekjaar dat liep tot 30 april 2021 een omzet van omgerekend 836 miljoen euro. Het bedrijfsreultaat (ebitda) kwam uit op omgerekend 52 miljoen euro.

Clipper werkt voor grote Europese retailers als Asos, Asda en H&M. Naast zijn activiteiten in het thuisland, heeft Clipper ook vestigingen in Nederland, België, Polen en Duitsland. In totaal beschikt het bedrijf over 1,1 miljoen vierkante meter aan warehousing verdeeld over 55 locaties en een wagenpark met 350 trucks.

Venray

In Nederland beschikt de logistieke dienstverlener over een warehouse van 30.000 vierkante meter in Venray, waar 300 mensen werkzaam zijn.

Het Amerikaanse GXO is in 2020 afgesplitst van XPO Logistics. Het bedrijf heeft een notering aan de NYSE in New York, waar het inmiddels 9,3 miljard dollar waard is. De omzet van het concern bedroeg in 2021 7,9 miljard dollar, bij een bedrijfsresultaat van 633 miljoen. GXO rekent onder meer Apple, Nike en Nestle tot zijn klantenkring.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement