De juridische strijd gaat over onenigheid over de recordhoge vrachttarieven en een beperkte capaciteit die DSV zou hebben geleverd om de grote winkelketen (rond de 1000 filialen in de wereld) te bevoorraden.

Niet genoeg gedaan

Directeur Jens Lund van DSV heeft de rechtszaak bevestigd en wijst er in een summiere toelichting op dat het gaat om de vraag hoe de transportcontracten moeten worden uitgelegd. ‘Iets dat ze hebben in hun zaak, is dat ze menen dat wij niet genoeg hebben gedaan’, aldus Lund. ‘Wij vinden echter dat wij alles hebben gedaan wat we konden doen.’

Flying Tiger Copenhagen onthoudt zich van commentaar en zegt dat het niet ingaat op vragen betreffende hun logistieke leveranciers, maar volgens het Deense zakenblad groeit in het Scandinavische land onder de verladers ook het ongenoegen over de hoge vrachtprijzen en de beperkte capaciteit. Het steekt bij de verladers vooral dat zij ondanks de contracten niet zijn gevrijwaard van hogere prijsschommelingen en een tekort aan vrachtruimte in de logistiek.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement