Het gaat om in totaal vier dc’s, waarvan er in 2025 ‘minstens twee’ klaar moeten zijn, meldt Goodman. Ook komt er een datacentrum in Amsterdam.

Volgens Goodman kunnen klanten vanuit het nieuwe dc in Amsterdam straks 8,6 miljoen consumenten met busjes binnen een uur beleveren. Vanuit de locaties in Utrecht zijn 1,6 miljoen inwoners in een half uur te bereiken met vrachtwagens, stelt het bedrijf.

Goodman is naar eigen zeggen wereldwijd koploper in de ontwikkeling van meerlaagse logistieke gebouwen. Het Goodman Interlink in Hong Kong van 22 verdiepingen is het hoogste logistieke gebouw ter wereld. In Parijs ontwikkelt het concern een vier verdiepingen hoog dc van ruim 90.000 vierkante meter.

Goodman bezit logistiek en bedrijfsvastgoed op het Europese vasteland, in het Verenigd Koninkrijk, Azië-Pacific, Noord-Amerika en Brazilië. Het bedrijf beheert een vermogen van 46 miljard euro.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement