Dat dit nog niet is gebeurd, heeft te maken met het feit dat zijn middellijk belang (stemrecht) met 29,9% nog net onder die grens ligt. Dat laatste wijst erop dat de ondernemer voorlopig nog wacht om echt toe te slaan bij PostNL. Het is ook de vraag of de Nederlandse overheid een overname zal blokkeren. Dat gebeurde enkele jaren geleden toen het Belgische Bpost zijn Nederlandse concurrent wilde overnemen.

E-commerce-winsten

Via zijn Luxemburgse investeringsgroep Vesa Equity is Kretinsky sinds begin van vorig jaar bezig om belangen te verwerven in PostNL. De belangrijkste drijfveer was toen de sterke groei van de pakketwinsten tijdens de coronacrisis door de sterk gestegen online-inkopen. Zijn belang lag begin van dit jaar al op 25% en die heeft hij ondanks het feit dat de winstcijfers van PostNL aanzienlijk verslechterden dit jaar verder uitgebouwd.

De aandelenkoers van PostNL steeg door de koop licht naar 1,85 euro op de Euronext Amsterdam.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement