Het van oorsprong Rotterdamse Share Logistics is opgericht in 2008 en beschikt inmiddels over zestien kantoren in Europa en zes kantoren in Noord- en Zuid-Amerika. De expediteur verzorgt jaarlijks ongeveer 50.000 zendingen, waarvan 75.000 teu aan zeevracht en 30.000 ton luchtvracht. De omzet van de groep komt dit jaar naar verwachting uit op 230 miljoen euro.

Share Logistics staat onder leiding van ceo Jan Crezee, die in Groupe BBL een nieuwe ‘aandeelhouder voor de lange termijn’ ziet. Crezee verwacht een ‘soepele overgang’ voor het personeel van Share Logistics.

850 miljoen euro

Groupe BBL groeit door de overname naar 1.700 medewerkers en een omzet van meer dan 850 miljoen euro. Ceo Christophe Besset ziet in Share Logistics een bedrijf met een complementaire dienstverlening. ‘Share Logistics voegt nieuwe landen toe aan ons BBL Cargo-netwerk’, zegt hij. Besset wijst op het belang daarvan voor het Europees-Mediterrane netwerk van BBL en de transatlantische lucht- en zeevrachtroutes.

De overname is mogelijk door een herfinanciering van Groupe BBL in maart van dit jaar. Het bedrijf wist zijn omzet in de laatste vijf jaar al te verhogen van 121 miljoen euro naar meer dan 600 miljoen euro in 2022.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement