Wereldbank: Singapore lost Duitsland af als beste logistiekland

Logistics Performance Index

Singapore heeft zijn zaakjes op het gebied van logistiek het best op orde. Het land prijkt bovenaan op de de nieuwste uitgave van logistiekranglijst van de Wereldbank. Duitsland is koploper af, Nederland staat na Finland op de derde plaats.

Aerial,View,International,Container,Cargo,Ship,In,Operations,On,Port, Singapore
Foto: Shutterstock

De Wereldbank publiceerde vrijdag voor het eerst sinds 2018 weer een Logistics Performance Index (LPI), waarin de organisatie scores uitdeelt voor onder meer de douane-efficiëntie, de kwaliteit van de infrastructuur, de kwaliteit van de logistieke dienstverleners, en de kosten, traceerbaarheid en betrouwbaarheid van internationale zendingen.

Singapore scoort 4.3 punten en verdrijft daarmee Duitsland van de eerste plaats. De Duitsers stonden in alle edities van de ranglijst sinds 2014 bovenaan. Finland komt op de tweede plaats met 4.2 punten. Nederland, Duitsland, Denemarken en Zwitserland delen de derde plaats met 4.1 punten.

Grote verliezer is het VK, dat door de gevolgen van de Brexit tien plekken moest prijsgeven en nu op plaats 19 staat. De Britten delen die plek met onder meer Griekenland, dat juist 23 plaatsen steeg.

Volgens de Wereldbank meet de LPI-index, die is opgesteld voor 139 landen, het gemak waarmee ketenverbindingen kunnen worden opgezet. Vooral opkomende landen kunnen de ranglijst gebruiken om verbeterpunten te identificeren, aldus de Wereldbank.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Wereldbank: Singapore lost Duitsland af als beste logistiekland | NT

Wereldbank: Singapore lost Duitsland af als beste logistiekland

Logistics Performance Index

Singapore heeft zijn zaakjes op het gebied van logistiek het best op orde. Het land prijkt bovenaan op de de nieuwste uitgave van logistiekranglijst van de Wereldbank. Duitsland is koploper af, Nederland staat na Finland op de derde plaats.

Aerial,View,International,Container,Cargo,Ship,In,Operations,On,Port, Singapore
Foto: Shutterstock

De Wereldbank publiceerde vrijdag voor het eerst sinds 2018 weer een Logistics Performance Index (LPI), waarin de organisatie scores uitdeelt voor onder meer de douane-efficiëntie, de kwaliteit van de infrastructuur, de kwaliteit van de logistieke dienstverleners, en de kosten, traceerbaarheid en betrouwbaarheid van internationale zendingen.

Singapore scoort 4.3 punten en verdrijft daarmee Duitsland van de eerste plaats. De Duitsers stonden in alle edities van de ranglijst sinds 2014 bovenaan. Finland komt op de tweede plaats met 4.2 punten. Nederland, Duitsland, Denemarken en Zwitserland delen de derde plaats met 4.1 punten.

Grote verliezer is het VK, dat door de gevolgen van de Brexit tien plekken moest prijsgeven en nu op plaats 19 staat. De Britten delen die plek met onder meer Griekenland, dat juist 23 plaatsen steeg.

Volgens de Wereldbank meet de LPI-index, die is opgesteld voor 139 landen, het gemak waarmee ketenverbindingen kunnen worden opgezet. Vooral opkomende landen kunnen de ranglijst gebruiken om verbeterpunten te identificeren, aldus de Wereldbank.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement