DHG haalt 625 miljoen euro op voor groei eigen XXL-portefeuille

'Smartlog'

DHG heeft een lening van 625 miljoen euro afgesloten om een portefeuille met XXL-distributiecentra te financieren. Na een aantal grote verkopen heeft de ontwikkelaar naar eigen zeggen een andere strategische keuze gemaakt en besloten de eigen portefeuille weer uit te bouwen.

DHG distributiecentrum smartlog
Foto: DHG

De financiering betreft dertien zogenoemde ‘smartlog’-distributiecentra, met een totale oppervlakte van meer dan 500.000 vierkante meter. DHG beschikt sinds 2015 over ruim 1,5 miljoen vierkante meter van dit soort grote logistieklocaties. Er zijn nog dc’s in aanbouw op locaties in Hellevoetsluis, Moerdijk, Rotterdam en Zaandam, waarmee de portefeuille zou moeten groeien naar 2 miljoen vierkante meter.

Eerder deed DHG nog drie XXL-distributiecentra van de hand. Het ging daarbij om verkopen in 2022, 2020 en 2019 van 196.000 vierkante meter (LogChainOne), 131.000 vierkante meter (LogChainTwo) en 233.000 vierkante meter (Maasvlakte).

Het bankensyndicaat dat de lening verstrekt bestaat uit Aareal Bank, ABN Amro en Rabobank.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

DHG haalt 625 miljoen euro op voor groei eigen XXL-portefeuille | NT

DHG haalt 625 miljoen euro op voor groei eigen XXL-portefeuille

'Smartlog'

DHG heeft een lening van 625 miljoen euro afgesloten om een portefeuille met XXL-distributiecentra te financieren. Na een aantal grote verkopen heeft de ontwikkelaar naar eigen zeggen een andere strategische keuze gemaakt en besloten de eigen portefeuille weer uit te bouwen.

DHG distributiecentrum smartlog
Foto: DHG

De financiering betreft dertien zogenoemde ‘smartlog’-distributiecentra, met een totale oppervlakte van meer dan 500.000 vierkante meter. DHG beschikt sinds 2015 over ruim 1,5 miljoen vierkante meter van dit soort grote logistieklocaties. Er zijn nog dc’s in aanbouw op locaties in Hellevoetsluis, Moerdijk, Rotterdam en Zaandam, waarmee de portefeuille zou moeten groeien naar 2 miljoen vierkante meter.

Eerder deed DHG nog drie XXL-distributiecentra van de hand. Het ging daarbij om verkopen in 2022, 2020 en 2019 van 196.000 vierkante meter (LogChainOne), 131.000 vierkante meter (LogChainTwo) en 233.000 vierkante meter (Maasvlakte).

Het bankensyndicaat dat de lening verstrekt bestaat uit Aareal Bank, ABN Amro en Rabobank.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement