Scan Global blijft kopen ondanks zwakke expeditiemarkt

Meer acquisities

Het Deense Scan Global Logistics (SGL) blijft ondanks het kille klimaat in de mondiale lucht-en zeevrachtexpeditie de beurs trekken voor acquisities in de markt. Recent voegde het snel expanderende bedrijf, dat vorig jaar goed was voor een omzet van 3,5 miljard dollar, het Zuid-Koreaanse bedrijf ENK Logistics toe aan het mondiale expeditienetwerk.

Foto: Scan Global Logistics

Daarmee komt SGL al heel dicht bij de doelstelling uit het oude expansieplan om in de 25 grootste economieen van de wereld een eigen landennetwerk te hebben met een totale omzet van rond de 5 miljard dollar. De teller staat momenteel op 22 landen. Alleen in Italië, Brazilië en India hebben de Denen nog niet toegeslagen, maar dat zal zeker gebeuren. De logistiek dienstverlener uit Kopenhagen heeft immers sinds begin van dit jaar met CVC Capital een van de grootste equity-fondsen van de wereld achter zich als eigenaar.

Schaalgrootte

Dat het Scan Global niet alleen gaat om de laatste witte plekken op de wereldkaart in te vullen, blijkt ook uit de overname deze zomer van het Duitse ETS (Bremen). Dit bedrijf gaat sinds kort samen met de overige activiteiten van SGS in de Duitse markt verder onder de vlag ETS & SGL Air & Ocean. Daarmee heeft het expeditiebedrijf zijn schaalgrootte in de Duitse markt flink uitgebreid.

Inclusief het vijf jaar geleden overgenomen IQS (automotive-logistiek) beschikt het Deense expeditiebedrijf nu over dertien vestigingen in Duitsland.  

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Scan Global blijft kopen ondanks zwakke expeditiemarkt | NT

Scan Global blijft kopen ondanks zwakke expeditiemarkt

Meer acquisities

Het Deense Scan Global Logistics (SGL) blijft ondanks het kille klimaat in de mondiale lucht-en zeevrachtexpeditie de beurs trekken voor acquisities in de markt. Recent voegde het snel expanderende bedrijf, dat vorig jaar goed was voor een omzet van 3,5 miljard dollar, het Zuid-Koreaanse bedrijf ENK Logistics toe aan het mondiale expeditienetwerk.

Foto: Scan Global Logistics

Daarmee komt SGL al heel dicht bij de doelstelling uit het oude expansieplan om in de 25 grootste economieen van de wereld een eigen landennetwerk te hebben met een totale omzet van rond de 5 miljard dollar. De teller staat momenteel op 22 landen. Alleen in Italië, Brazilië en India hebben de Denen nog niet toegeslagen, maar dat zal zeker gebeuren. De logistiek dienstverlener uit Kopenhagen heeft immers sinds begin van dit jaar met CVC Capital een van de grootste equity-fondsen van de wereld achter zich als eigenaar.

Schaalgrootte

Dat het Scan Global niet alleen gaat om de laatste witte plekken op de wereldkaart in te vullen, blijkt ook uit de overname deze zomer van het Duitse ETS (Bremen). Dit bedrijf gaat sinds kort samen met de overige activiteiten van SGS in de Duitse markt verder onder de vlag ETS & SGL Air & Ocean. Daarmee heeft het expeditiebedrijf zijn schaalgrootte in de Duitse markt flink uitgebreid.

Inclusief het vijf jaar geleden overgenomen IQS (automotive-logistiek) beschikt het Deense expeditiebedrijf nu over dertien vestigingen in Duitsland.  

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement