De zonnepanelen op de vrachtloods aan de Portugallaan wekken volgens het vliegveld voldoende energie op voor het gebruik van de loods en de uitbreiding die voor volgend jaar gepland staat.

Elektrificeren

In de nabije toekomst krijgen meer gebouwen op de luchthaven zonnepanelen, zoals Aviation House en de nog te bouwen loods. Verder zijn er plannen voor aansluiting op Het Groene Net en het elektrificeren van materieel van de luchthaven.

In april is alle verlichting in de Cargo Terminal East al vervangen door Led-verlichting. ‘Dit alles moet bijdragen aan de ambitie van Maastricht Aachen Airport om een klimaatneutrale luchthaven te worden’, meldt het vliegveld.

cargo terminal maastricht aachen airport

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement