Het akkoord werd dinsdagavond laat gesloten. De partijen hebben afspraken gemaakt over het verlagen van de werkdruk en het verkorten van de werktijden. Ook is er een loonsverhoging van 700 euro eenmalig in 2018 en in totaal 5% over de jaren 2019 en 2020 afgesproken.

Schiphol maakte een dag eerder bekend dat een juridische procedure werd voorbereid om de werkonderbreking te voorkomen. Een staking van de vierduizend beveiligers die op Schiphol werken, zou ernstige gevolgen hebben voor luchtvaartmaatschappijen.

De nieuwe cao geldt alleen voor de beveiligers die op Schiphol werken en in dienst zijn van G4S Aviation Security, Securitas en I-Sec. Voor de bijna dertigduizend beveiligers die onder de landelijke Cao Particuliere Beveiliging vallen, is nog geen akkoord bereikt. ‘De acties op andere locaties waar beveiligers werken, gaan de komende tijd dus gewoon door’, zegt Erik Maas van CNV.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement