BAM, Heijmans en VolkerWessels zijn de winnaars van een Europese aanbestedingsprocedure van vijf van zes ‘percelen’, die een totale contractwaarde van 2,5 tot 3,5 miljard euro vertegenwoordigen. Het zesde perceel, het aanpakken van de start- en landingsterreinen, is vanwege een lopende bezwaarprocedure nog niet vergeven.

De drie aannemers moeten de aangeboden plannen en prestaties de komende maanden verder uitwerken. Schiphol verwacht de ‘Main contracts 2019’ eind dit jaar te kunnen tekenen, zodat de uitvoering april volgend jaar van start kan.

De BAM-groep is als winnaar uit de bus gekomen voor drie van de vijf percelen: landzijdige infrastructuur, ondergrondse Infrastructuur en Terminal 3 & Schiphol Plaza. Heijmans kwam als beste uit de bus om Terminal 1 en 2 onder handen te nemen en de VolkerWessels-groep neemt de vliegtuigopstelplaatsen voor zijn rekening.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement