De wuBump bestaat uit een holle en een volle uit meerlagig elastomeer vervaardigde cilinder die in elkaar schuiven. Dit elastisch materiaal absorbeert de botsenergie en neemt nadien zijn oorspronkelijke vorm weer aan.

Hij kan op eender welke heftruck tot 5 ton worden geïnstalleerd. Dit gebeurt door twee PE-riemen achteraan de heftruck aan de bestuurderscabine te bevestigen. De wuBump weegt 10 kg en is doeltreffend bij snelheden tot 10 km/u. Hij is geschikt voor toepassingen bij temperaturen van -40°C tot +120°C en is bestand tegen de inwerking van water, stoom, UV-licht, ozon, oliën, basen, zuren en zouten.

Dankzij het opvangen van de vrijgekomen botsenergie hoeft de heftruckbestuurder niet meer te vrezen voor pijnlijke nek- en rugletsels, terwijl de werkgever niet meer krijgt af te rekenen met schade aan lading, heftruck of infrastructuur.