Marseille krijgt fikse tik in eerste kwartaal

De maritieme overslag in Marseille is in het eerste kwartaal met 9% of 2 miljoen ton gezakt naar 20 miljoen ton. Vooral de lagere olieaanvoer had daar schuld aan. De containeroverslag ging omhoog.

Het stukgoed kende een kleine daling van 1% op tot 4,2 miljoen ton. Die was te wijten aan de fikse krimp in het ro/ro-volume, dat 7% moest prijsgeven en op 930.000 ton uitkwam omdat de afvoer richting Corsica afnam.

Het conventioneel stukgoed zakte op zijn beurt met 1% naar 680.000 ton. De containeroverslag boekte daarentegen een groei van 2% tot 265.516 teu. Ook de droge bulk daalde met 1% en haalde 3 miljoen ton.

De zwaarste klap viel in de hoofdbedrijvigheid van de haven, met de terugval van 13% in de vloeibare bulk tot 12,8 miljoen ton. Daarvan bestaat het overgrote deel uit aardolie, petroleumproducten, LNG en LPG, samen goed voor 12,1 miljoen ton. Ook dat cijfer lag 13% lager dan in het eerste kwartaal van 2012. De overige vloeibare bulk bleef met 740.000 ton 15% onder het peil van vorig jaar steken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Marseille krijgt fikse tik in eerste kwartaal | NT

Marseille krijgt fikse tik in eerste kwartaal

De maritieme overslag in Marseille is in het eerste kwartaal met 9% of 2 miljoen ton gezakt naar 20 miljoen ton. Vooral de lagere olieaanvoer had daar schuld aan. De containeroverslag ging omhoog.

Het stukgoed kende een kleine daling van 1% op tot 4,2 miljoen ton. Die was te wijten aan de fikse krimp in het ro/ro-volume, dat 7% moest prijsgeven en op 930.000 ton uitkwam omdat de afvoer richting Corsica afnam.

Het conventioneel stukgoed zakte op zijn beurt met 1% naar 680.000 ton. De containeroverslag boekte daarentegen een groei van 2% tot 265.516 teu. Ook de droge bulk daalde met 1% en haalde 3 miljoen ton.

De zwaarste klap viel in de hoofdbedrijvigheid van de haven, met de terugval van 13% in de vloeibare bulk tot 12,8 miljoen ton. Daarvan bestaat het overgrote deel uit aardolie, petroleumproducten, LNG en LPG, samen goed voor 12,1 miljoen ton. Ook dat cijfer lag 13% lager dan in het eerste kwartaal van 2012. De overige vloeibare bulk bleef met 740.000 ton 15% onder het peil van vorig jaar steken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement