Dat is de uitkomst van een vergadering van de zogenoemde Sectorraad gisteren. Volgende stap is het houden van ‘driekwartsvergaderingen’ voor de leden op 23 november in Spijkenisse. Als dan driekwart van de aanwezigen de actieplannen steunt, heeft de bond mandaat om die uit te voeren.

De actiedreiging vloeit voort uit het mislukken van het overleg met het Havenbedrijf en de werkgevers over een sociaal vangnet voor de containersector. De bond vreest banenverlies als gevolg van automatisering en wil een convenant afsluiten om ontslagen te voorkomen. Kernpunt daarin is een werkgarantie tot 2025 voor alle werknemers in de containersector.

Havenbedrijf Rotterdam, die het overleg voorzat in de persoon van topman Allard Castelein, noemde die eis eerder ‘niet van deze tijd’. De havenbeheerder heeft verder gezegd te verwachten dat partijen het overleg op korte termijn zullen hervatten en dat er nog voldoende tijd is om tot een akkoord te komen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement