Nederlandse scheepsbouwer aangeklaagd door Noord-Koreaan

arbeidsomstandigheden

Een Noord-Koreaanse arbeider heeft aangifte gedaan tegen een Nederlandse scheepsbouwer. De aangever, die volgens zijn advocaat om veiligheidsredenen anoniem wil blijven, stelt dat hij jarenlang als een soort slaaf heeft gewerkt op een Poolse scheepswerf. Het Nederlandse bedrijf liet daar scheepsrompen bouwen en repareren.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen

Nederlandse scheepsbouwer aangeklaagd door Noord-Koreaan | NT

Nederlandse scheepsbouwer aangeklaagd door Noord-Koreaan

arbeidsomstandigheden

Een Noord-Koreaanse arbeider heeft aangifte gedaan tegen een Nederlandse scheepsbouwer. De aangever, die volgens zijn advocaat om veiligheidsredenen anoniem wil blijven, stelt dat hij jarenlang als een soort slaaf heeft gewerkt op een Poolse scheepswerf. Het Nederlandse bedrijf liet daar scheepsrompen bouwen en repareren.

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu